HAYALİMDEN HAYATIMA MATEMATİK / MATHS FROM MY DREAM TO MY LIFE

Değirmendere Müfit Saner  İlkokulu öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Tülay ŞENER AKDAĞ danışmanlığında "Hayalimden Hayatıma Matematik" adlı projeyi yürütmektedir.

19.09.2021 137

02-12-2020

Doğanın ve yaşamın ayrılmaz bir parçası olan matematiği tüm öğrencilerimize sevdirmek temel hedefimizdir. Öğrencilerimizin bir kısmı matematiğe tutku ile bağlıyken büyük bir kısmı da matematiği korkulu bir rüya, aşılamayan bir engel olarak görmektedir. Matematiğin bir engel veya korku değil, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu öğrencilerimize göstermek esas hedefimizdir.
Matematiğin sadece soyut sayılardan ibaret olmadığını, mimari yapılardan, yemek malzemelerinin ölçüsüne, trafik kurallarından müziğe, alışverişten, telefon tuşlarına, kullandığımız bilgisayara kadar hayatımızın içinde olduğunu projemizle öğrencilerimize göstereceğiz.

Her şey hayal kurmak ile başlar, Çalışmakla gerçeğe dönüşür aynı matematik gibi.

Bizler bu projemizle öğrencilerimize önce hayallerindeki matematiğe sonra hayattaki matematiğe ulaştırmayı hedefliyoruz.